image1 image1 image1

Ostatnie zajęcia warsztatowe realizowane w ramach kursu kulinarnego za nami

Uczestnicy kursu kulinarnego „Ryby w kuchni regionalnej”, który rozpoczął się 22 listopada br. w miniony piątek oraz sobotę tj. 13 - 14.12.2013 r. wzięli udział w ostatnich zajęciach warsztatowych dotyczących przygotowania dań z ryb.

W trakcie zajęć prowadzonych przez panów: Kazimierza Żołnowskiego, Stanisława Gołuszewskiego oraz Wojciecha Dembowskiego będących członkami Stowarzyszenia Kucharzy Polskich, uczestnicy zajęć przygotowywali między innymi następujące potrawy:

  • tortilla z łososiem i porą,
  • tortilla z łososiem z dodatkami sera i chrzanu,
  • filet z sandacza,
  • ruloniki z flądry ze szpinakiem na grillowanej cukinii i pomidorkiem cherry podane na sosie rakowym z faszerowanymi ziemniakami,
  • zupa rybna z okonia,
  • szczupak faszerowany.

 

Jak poprzednio, każdy z uczestników otrzymał podstawowe receptury przygotowywania wybranych potraw. Warsztaty zakończono degustacją smacznych potraw kuchni regionalnej, zaś każdy z uczestników otrzymał pamiątkowy dyplom za udział w warsztatach realizowanych w ramach kursu kulinarnego.

Realizacja warsztatów jest współfinansowana przez Unię Europejską ze środków finansowych Europejskiego Funduszu Rybackiego zapewniającą inwestycje w zrównoważone rybołówstwo, w ramach środka 4.1 . „Rozwój obszarów zależnych od rybactwa” w zakresie „Funkcjonowania lokalnej grupy rybackiej oraz nabywania umiejętności i aktywizacji lokalnych społeczności” objętego osią priorytetową 4, w ramach Programu Operacyjnego „Zrównoważony Rozwój Sektora Rybołówstwa i Nadbrzeżnych Obszarów Rybackich 2007-2013”.

Zapraszamy do galerii

free joomla templatesjoomla templates
  Copyrights by Lokalna Grupa Rybacka Kaszuby  
logotypy