Uczestnicy kursu kulinarnego „Ryby w kuchni regionalnej”, który rozpoczął się 22 listopada br. w miniony piątek oraz sobotę tj. 13 - 14.12.2013 r. wzięli udział w ostatnich zajęciach warsztatowych dotyczących przygotowania dań z ryb.
W trakcie zajęć prowadzonych przez panów: Kazimierza Żołnowskiego, Stanisława Gołuszewskiego oraz Wojciecha Dembowskiego będących członkami Stowarzyszenia Kucharzy Polskich, uczestnicy zajęć przygotowywali między innymi następujące potrawy:
Jak poprzednio, każdy z uczestników otrzymał podstawowe receptury przygotowywania wybranych potraw. Warsztaty zakończono degustacją smacznych potraw kuchni regionalnej, zaś każdy z uczestników otrzymał pamiątkowy dyplom za udział w warsztatach realizowanych w ramach kursu kulinarnego.
Realizacja warsztatów jest współfinansowana przez Unię Europejską ze środków finansowych Europejskiego Funduszu Rybackiego zapewniającą inwestycje w zrównoważone rybołówstwo, w ramach środka 4.1 . „Rozwój obszarów zależnych od rybactwa” w zakresie „Funkcjonowania lokalnej grupy rybackiej oraz nabywania umiejętności i aktywizacji lokalnych społeczności” objętego osią priorytetową 4, w ramach Programu Operacyjnego „Zrównoważony Rozwój Sektora Rybołówstwa i Nadbrzeżnych Obszarów Rybackich 2007-2013”.