image1 image1 image1

OSTATNIE ZAJECIA W RAMACH KURSU KULINARNEGO ZA NAMI

DSC01769Uczestnicy kursu kulinarnego pn. „Ryby głównym składnikiem dań kuchni regionalnej – edycja II”, który rozpoczął się 31 stycznia br., w minioną sobotę tj. 14.02.2015 r. wzięli udział w ostatnich zajęciach warsztatowych dotyczących przygotowania dań z ryb.

 

Podczas warsztatów uczestnicy zdobywali wiedzę z zakresu przygotowania przekąsek, zup oraz dań głównych na bazie ryb  i wspólnie z prowadzącymi wykonali wiele potraw. Zajęcia poprowadzili mistrzowie kuchni, m. in. zrzeszeni w Stowarzyszeniu Kucharzy Polskich – Panowie Kazimierz Żołnowski, Krzysztof Szulborski, a także Sławomir Machola - Szef Kuchni Hotelu Pod Orłem w Kartuzach.

DSC 0116

Jak poprzednio, każdy z uczestników otrzymał podstawowe receptury przygotowywania wybranych potraw. Warsztaty zakończono degustacją smacznych potraw kuchni regionalnej, zaś każdy z uczestników otrzymał pamiątkowy dyplom za udział w warsztatach realizowanych w ramach kursu kulinarnego.

DSC 0137

Realizacja warsztatów jest współfinansowana przez Unię Europejską ze środków finansowych Europejskiego Funduszu Rybackiego zapewniającą inwestycje w zrównoważone rybołówstwo, w ramach środka 4.1 . „Rozwój obszarów zależnych od rybactwa” w zakresie „Funkcjonowania lokalnej grupy rybackiej oraz nabywania umiejętności i aktywizacji lokalnych społeczności” objętego osią priorytetową 4, w ramach Programu Operacyjnego „Zrównoważony Rozwój Sektora Rybołówstwa i Nadbrzeżnych Obszarów Rybackich 2007-2013”.

Zapraszamy do galerii

free joomla templatesjoomla templates
  Copyrights by Lokalna Grupa Rybacka Kaszuby  
logotypy