Lokalna Grupa Rybacka Kaszuby wraz z Agencją Rynku Rolnego Oddział Terenowy w Gdyni zapraszają do udziału w zajęciach dotyczących przygotowania ryb grillowanych oraz wędzonych.
Zajęcia poprowadzą doświadczeni mistrzowie kuchni Krzysztof Szulborski i Andrzej Ławniczak.
Program:
1. Wprowadzenie do warsztatów:
2. Omówienie zasad wędzenia ryb na zimno
3. Omówienie zasad wędzenia ryb na ciepło
4. Omówienie zasad grillowania ryb i wskazanie różnic pomiędzy grillowaniem a BBQ
5. Wspólne przygotowanie dań z wędzonych ryb
Termin: 30 października 2014r. w godzinach 10.00 – 15.00
Miejsce: Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych w Przodkowie, ul. Bursztynowa 3, Przodkowo
Ze względu na ograniczoną liczbę miejsc proszę zgłaszać chęć uczestniczenia w warsztatach do biura LGR Kaszuby: tel 58 684 35 80, tel. kom. 530 530 733.