image1 image1 image1

Warsztaty z zakresu wędzenia ryb

31Lokalna Grupa Rybacka Kaszuby wraz z Agencją Rynku Rolnego Oddział Terenowy w Gdyni zapraszają do udziału w zajęciach dotyczących przygotowania ryb grillowanych oraz wędzonych.

 

 

 

 

 

Zajęcia poprowadzą doświadczeni mistrzowie kuchni Krzysztof Szulborski i Andrzej Ławniczak.

Program:

1. Wprowadzenie do warsztatów:

  • Rys historyczny (rybne tradycje kulinarne na pomorzu oraz powiązania regionu z gosp. rybacką)
  • Zaprezentowanie gatunków ryb przydatnych w wędzeniu i grillowaniu
  • Zasady przygotowania ryb do wędzenia (od połowu/zakupu do zaprawienia)

2. Omówienie zasad wędzenia ryb na zimno

3. Omówienie zasad wędzenia ryb na ciepło

4. Omówienie zasad grillowania ryb i wskazanie różnic pomiędzy grillowaniem a BBQ

5. Wspólne przygotowanie dań  z wędzonych ryb

  • Sałatki z wędzonych ryb na zimno z wykorzystaniem warzyw
  • Ryby wędzone na ciepło z polskimi sosami

 

Termin: 30 października 2014r. w godzinach 10.00 – 15.00

Miejsce: Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych w Przodkowie, ul. Bursztynowa 3, Przodkowo

Ze względu na ograniczoną liczbę miejsc proszę zgłaszać chęć uczestniczenia w warsztatach do biura LGR Kaszuby: tel 58 684 35 80, tel. kom. 530 530 733.

free joomla templatesjoomla templates
  Copyrights by Lokalna Grupa Rybacka Kaszuby  
logotypy