Lokalna Grupa Rybacka KASZUBY serdecznie zaprasza miłośników gotowania na kurs kulinarny „Ryby – głównym składnikiem dań kuchni regionalnej – edycja II”. Liczba godzin zajęć Kursu: 3 spotkania po 8 godzin zajęć w pracowni gastronomicznej.
Tematyka Kursu:
Celem organizacji przedsięwzięcia jest przybliżenie uczestnikom kursu walorów smakowych oraz zdrowotnych ryb i produktów rybnych a także przekazanie wiedzy na temat możliwości przyrządzania potraw rybnych w sposób zachęcający do zwiększonej konsumpcji tych produktów, jak również podnoszenie świadomości z zakresu dobroczynnego oddziaływania ryb i produktów rybnych na stan zdrowia człowieka. W ramach zajęć warsztatowych uczestnikom przekazane zostaną w szczególności wiedza oraz praktyczne umiejętności z zakresu zasad zdrowego odżywiania, gatunków ryb występujących w kaszubskich jeziorach i stawach, kuchni regionalnej opartej o potrawy tworzone na bazie ryb.
![]() |
![]() |
Kurs kulinarny organizowany jest w ramach środka 4.1 Rozwój obszarów zależnych od rybactwa w zakresie „Funkcjonowania lokalnej grupy rybackiej oraz nabywania umiejętności i aktywizacji lokalnych społeczności”, objętej osią priorytetową 4, w ramach Programu Operacyjnego „Zrównoważony Rozwój Sektora Rybołówstwa i Nadbrzeżnych Obszarów Rybackich 2007-2013”
Formularze zgłoszeniowe należy dostarczyć do dnia 23 stycznia 2015 r. (piątek) na adres:
Lokalna Grupa Rybacka Kaszuby
Wieżyca 1
83-315 Szymbark
Więcej informacji znajdą Państwo w regulaminie kursu.
Do pobrania: