image1 image1 image1

ODBYŁY SIĘ WARSZTATY Z WĘDZENIA RYB

4 iW Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych w Przodkowie 30 października 2014r. odbyły się warsztaty przygotowania ryb grillowanych oraz wędzonych. W zajęciach licznie uczestniczyli uczniowie szkół ponadgimnazjalnych o profilu gastronomicznym z z Przodkowa, Sierakowic i Somonina.

 

 

 

Zajęcia poprowadzili doświadczeni mistrzowie kuchni Krzysztof Szulborski i Andrzej Ławniczak. Na wstępie zaprezentowali gatunki ryb przydatne w wędzeniu i grillowaniu oraz zasady ich przygotowania do wędzenia lub grillowania różnymi sposobami.

1  3 

W kolejnej części prowadzący wspólnie z uczestnikami przygotowali dania z wędzonych ryb , w tym sałatkę na zimno w wykorzystaniem warzyw oraz danie z rybami wędzonymi z sosami.

2  5 

Zajęcia zostały zorganizowane wspólnie z Agencją Rynku Rolnego Oddział Terenowy w Gdyni.

6

free joomla templatesjoomla templates
  Copyrights by Lokalna Grupa Rybacka Kaszuby  
logotypy