image1 image1 image1

ZAJĘCIA GASTRONOMICZNE - „KUCHNIA Z IKRĄ”

foto 1W kwietniu br. rozpoczęła się  trzecia  edycja projektu „Kuchnia z ikrą”.  Uczniowie trzech szkół ponadgimnazjalnych z Somonina, Sierakowic, Przodkowa uczestniczą  w zajęciach gastronomicznych oraz jednodniowej praktyce w przetwórni ryb.

 

 

W trakcie pierwszych  warsztatów uczniowie mieli okazję nauczyć się przygotowania przekąski oraz zupy na bazie ryb. Na kolejnych zajęciach warsztatowych uczniowie przygotują dania główne w oparciu o ryby. Zajęcia prowadzą  uznani mistrzowie kuchni zrzeszeni w Stowarzyszeniu Kucharzy Polskich, Panowie Krzysztof Szulborski  i  Kazimierz Żołnowski.

foto 4 foto 2

Projekt jest organizowany przez LGR Kaszuby w ramach projektu współpracy, którego celem jest promocja w zakresie pomorskiej rybnej kuchni regionalnej przez uczniów szkół ponadgimnazjalnych oraz promocję i rozwój obszarów zależnych od rybactwa na terenach działania Północnokaszubskiej LGR oraz LGR Kaszuby w oparciu o gastronomię.

foto 6

 

Zapraszamy do fotogalerii

free joomla templatesjoomla templates
  Copyrights by Lokalna Grupa Rybacka Kaszuby  
logotypy